14 juni 2013

Linzensalade met cherrytomaatjes

Deze linzensalade is ideaal als lunchgerecht. Regelmatig maak ik hier een variant van om mee te nemen naar mijn werk. Soms met chorizo, soms met spekblokjes, soms met wat feta. Wat je er ook bij doet, het is heerlijk en gezond.



Ingrediƫnten:
  • 200 gram blonde linzen uit blik, goed afgespoeld
  • 50 gram chorizo, in kleine blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 champignons, in plakjes
  • Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • ½ el olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn

Bereiding:
  • Bak de chorizo in een droge pan tot de blokjes krokant zijn. Haal de blokjes uit de pan, en doe in een schaal. Bak de ui en champignons in het vet van de chorizo tot ze goudbruin zijn. 
  • Voeg de linzen, uien, champignons en cherrytomaatjes bij de blokjes chorizo. Giet hier de olijfolie en azijn overheen. Goed mengen. Is het lekkerst als je het even laat staan voor je de salade opeet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...