Deze heerlijk vullende soep bestaat eigenlijk maar uit een paar ingrediënten. De belangrijkste zijn knoflook, brood en bouillon. Daar blijkt eigenlijk al uit dat dit geen moeilijke soep is om te maken. Bovendien is hij zo klaar en je zult merken dat deze soep ook nog eens ontzettend smaakvol is. Maar wees niet bang dat de knoflooksmaak overheerst want dat is niet het geval.
Officieel wordt deze soep geserveerd met een eitje dat in de soep gepocheerd is. Gewoon een eitje tikken bovenop de soep, deksel op de pan en een paar minuutjes laten pruttelen tot de gewenste hardheid van het ei is bereikt. Maar ik had zin in een gebakken ei. Dus maakte ik die. Baas over eigen soep, en zo.
Ingrediënten
- 1 ciabatta (250 gram), in blokjes van 1x1 cm gesneden
- Olijfolie
- 12 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 100 gram chorizo, in blokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1,5 liter kippenbouillon
- Handvol verse peterselie
- 4 eieren
Bereiding:
- Besprenkel de blokjes ciabatta met wat olijfolie. Bak de blokjes in de pan op middelhoog vuur, of in de oven (180 graden voor 20 minuten) tot ze droog en krokant zijn. Zet ze aan de kant.
- Doe nog wat olijfolie in de pan en bak hierin de chorizo en de knoflook tot de knoflook een klein beetje kleur begint te krijgen. Bak dan de paprikapoeder nog een halve minuut mee.
- Voeg het brood toe en roer dit door het knoflookmengsel tot al het brood bedekt is. Voeg dan de bouillon toe tot het brood net onder staat. Laat goed opwarmen en voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is. Laat 10 minuten pruttelen.
- Roer de verse peterselie door de soep en pocheer of bak je eieren. Serveer het ei op de soep.