30 november 2016

Snel bramentaartje met crème fraîche

“Het zijn de kleine dingen in het leven die het doen.” Ik roep dit vaak en ik vind dit ook echt. Of het nu gaat om die mooie bos bloemen die je cadeau hebt gekregen, de glimlach van je geliefde als je op een feestje toevallig even elkaars kant op kijkt, heel hard zingen in de auto of in je bed kunnen blijven liggen als het buiten stormt. Kleine geluksmomentjes die je dag zo veel mooier maken.

Dit taartje is ook zo’n geluksmoment. Eenvoudig om te maken -zeker als je het deeg in de keukenmachine maakt-, je huis vult zich met heerlijke geuren en ondanks dat je weinig moeite hoeft te doen om hem er mooi uit te laten zien, is het eindresultaat altijd prachtig. 



Aangepast uit How to be a domestic goddess van Nigella Lawson
Ingrediënten:
  • 60 gram bloem
  • 30 gram polenta/maismeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 65 gram koude boter
  • 1-3 eetlepels ijswater
  • 150 gram bramen
  • 3 eetlepels suiker
  • 60 ml crème fraîche

Bereiding:
  • Doe de bloem, polenta, suiker en boter in de keukenmachine en pulseer tot een kruimelig deeg. Je kan dit ook met de hand doen. Voeg dan beetje bij beetje het ijswater toe en pulseer of kneed tot je een stevig deeg hebt. Vorm dit tot een schijf, verpak in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten. 
  • Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde plak van zo’n 2 millimeter dik. Beleg het deeg met de bramen maar houd een rand van zo’n 4 cm vrij. Verdeel de crème fraîche en de suiker over de bramen. Vouw de rand die je leeg hebt gelaten over de bramen heen en bak het taartje in zo’n 20-22 minuten goudbruin en gaar. 
  • Zowel warm als koud erg lekker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...