Dit taartje is ook zo’n geluksmoment. Eenvoudig om te maken -zeker als je het deeg in de keukenmachine maakt-, je huis vult zich met heerlijke geuren en ondanks dat je weinig moeite hoeft te doen om hem er mooi uit te laten zien, is het eindresultaat altijd prachtig.
Aangepast uit How to be a domestic goddess van Nigella Lawson
Ingrediënten:
- 60 gram bloem
- 30 gram polenta/maismeel
- 1 eetlepel suiker
- 65 gram koude boter
- 1-3 eetlepels ijswater
- 150 gram bramen
- 3 eetlepels suiker
- 60 ml crème fraîche
Bereiding:
- Doe de bloem, polenta, suiker en boter in de keukenmachine en pulseer tot een kruimelig deeg. Je kan dit ook met de hand doen. Voeg dan beetje bij beetje het ijswater toe en pulseer of kneed tot je een stevig deeg hebt. Vorm dit tot een schijf, verpak in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten.
- Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde plak van zo’n 2 millimeter dik. Beleg het deeg met de bramen maar houd een rand van zo’n 4 cm vrij. Verdeel de crème fraîche en de suiker over de bramen. Vouw de rand die je leeg hebt gelaten over de bramen heen en bak het taartje in zo’n 20-22 minuten goudbruin en gaar.
- Zowel warm als koud erg lekker.