5 december 2016

Spaghettipompoen met snelle bonen-chili

De feestdagen komen er weer aan, wat doorgaans betekent dat er ook weer flink wat zware maaltijden aan komen. Gourmetten, kerstborrels, een hele kalkoen, het gebeurt allemaal weer. Natuurlijk is dat helemaal prima, maar in aanloop daar naartoe kan het dan soms wel eens prettig zijn om iets lichts en gezonds te eten, bijvoorbeeld spaghettipompoen.

Spaghettipompoen is een pompoensoort waarvan het vruchtvlees in draadjes uit elkaar valt. Dat betekent dat je het kan gebruiken als vervanging van gewone spaghetti, maar ook dat het gewoon een leuke variant is van pompoen.

Een spaghettipompoen bereiden is een fluitje van een cent in de oven, en de snelle bonenchili is ook zo klaar. Zo heb je dus in korte tijd een gezonde maaltijd. En mocht je dit nu niet vullend genoeg vinden, dan kan je er altijd nog iets van pasta of vlees bij eten.



Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
  • 1 spaghettipompoen
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram bonen uit blik naar keuze (bijvoorbeeld kikkererwten en kidneys), afgegoten en omgespoeld
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl gemberpoeder

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de spaghettipompoen in ringen van ongeveer 5 centimeter breed. Schep de pitten er uit. Bestrooi de pompoen met een klein beetje zout en leg de ringen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze in de oven in 30-40 minuten gaar. Voel of ze goed gaar zijn door er even met een mesje in te prikken. Als deze soepel naar binnen glijdt, is de pompoen klaar. 
  • Maak intussen de snelle bonenchili door de tomatenblokjes met de bonen en de komijn, knoflook, paprika en gember in een pan te doen. Laat zachtjes pruttelen in de tijd dat de pompoen in de oven staat. 
  • Pluis de spaghettipompoen uit elkaar met twee vorken tot al het vruchtvlees los is van de schil. Serveer dit op een bord met de bonenchili. Maak eventueel af met wat fijngehakte peterselie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...