Kerst is natuurlijk groen en rood. Dus een salade die uit groen en rode producten bestaat, gecombineerd met lekker knapperige garnalen is per definitie kerstig. Bovendien is dit helemaal niet moeilijk te maken en kan je verschillende onderdelen van tevoren bereiden. Doe de salades al op het bord en dek af met folie. Dat kan prima een paar uur staan. De garnalen kan je van tevoren paneren zodat je ze alleen nog even hoeft te bakken. En de dressing zet je ook alvast klaar. Je hoeft dan de boel alleen nog te combineren als je aan tafel wil.
Ingrediƫnten:
- 2 flinke handen spinazie
- 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
- 12 garnalen
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels water
- Chilipoeder naar smaak, ik gebruikte ¼ theelepel
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels paneermeel
- Olie om in te bakken
- 1 avocado, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel mosterd
- Verdeel de spinazie over twee mooie borden. Verdeel hier de zongedroogde tomaatjes over.
- Maak van de bloem, water, chilipoeder en zout en peper een beslagje. Haal de garnalen hier doorheen en haal ze daarna door de paneelmeel zodat de garnalen mooi bedekt zijn. Bak ze in een pan met wat olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Dit mag op hoog vuur, want als je ze te lang bakt worden de garnalen taai.
- Meng intussen de olijfolie, balsamico en mosterd tot een lekkere dressing.
- Verdeel de garnalen over de salade, samen met de plakjes avocado en maak af met de dressing. Serveer meteen, bijvoorbeeld met wat lekker knapperig brood.