Bijvoorbeeld in deze fijne linzensoep. Pompoen lijkt nog wel eens lastig te zijn, maar als je een flespompoen neemt dan hoef je hem niet eens te schillen. Zaadjes er uit, pompoen in blokjes en zo in de pan! Handje linzen erbij, even laten pruttelen en je hebt binnen de kortste keren een kom vol gezondheid. Ideaal nu we met zijn allen lopen te snuffelen en snotteren.
Ingrediënten:
- 1 liter groentenbouillon (kippen- of runderbouillon kan ook)
- ½ flespompoen, in kleine blokjes
- 75 gram rode linzen
- 2 teentjes knoflook, heel fijn gehakt of geperst
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 tl gembersiroop
- 2 Lente-uien in ringen
- Optioneel: nacho chips
Bereiding:
- Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de pompoen, linzen, knoflook, paprikapoeder, gemberpoeder en –siroop toe en roer door. Breng opnieuw aan de kook en laat daarna op laag vuur zo lang pruttelen dat de linzen en de pompoen uit elkaar beginnen te vallen. Dit duurt ongeveer 40 minuten.
- Serveer de soep met wat frisse lente-ui en eventueel wat nacho chips. Maar een tosti is hier natuurlijk ook heerlijk bij.