3 februari 2016

Valentijnstoetje: Panna cotta met kokos en passievrucht

Valentijnsdag komt er weer aan. Voor de één een commerciële feestdag waar je je met hand en tand tegen moet verzetten, voor de ander een dag die de liefde tussen mensen viert wat alleen maar iets positiefs is. Ik val in die laatste categorie en besteed op Valentijnsdag graag wat extra tijd en aandacht aan Laurens.

Veel mensen gaan uit eten met Valentijnsdag maar thuis samen een feestmaal op tafel zetten is minstens net zo leuk. Zeker als je dit toetje op tafel zet. Het exemplaar op de foto is gemaakt door Maartje, en was vreselijk lekker. Door de rode vruchten is het geheel extra feestelijk en de combinatie van kokos en passievrucht maakt het geheel heerlijk tropisch. Nog leuker voor Valentijnsdag is het natuurlijk als je hem maakt in een hartvorm. 



Recept van 2x2
Ingrediënten:
  • 8 rijpe passievruchten
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 160 ml kokosmelk
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 gram frambozen, eventueel uit de diepvries
  • Optioneel: stukjes pure en witte chocolade

Bereiding:
  • Leg de gelatine in koud water en laat zacht worden. 
  • Pers ondertussen het sap van de halve citroen uit in een kookpan. Halveer 6 passievruchten en schraap het sap en de zaadjes in dezelfde pan. 
  • Voeg de room, kokosmelk en kristalsuiker toe. Zet op het vuur en breng tegen de kook aan. Blijf roeren totdat de suiker opgelost is. Haal de pan dan van het vuur. 
  • Knijp het water uit de gelatinevellen en voeg ze toe aan het hete roommengsel. Klop met een garde totdat de gelatine opgelost is. 
  • Giet het mengsel in een puddingvorm en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Serveer daarna op een grote schaal, gegarneerd met het pulp van de resterende passievruchten, de chocolade en frambozen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...