24 februari 2016

Dulce de lechetaartje met kokos en chocolade

Dit taartje is heftig, ik kan niet anders zeggen. Hij is rijk, zoet en zwaar maar vooral ook ontzettend lekker. Als je houdt van donkere smaken als pure chocolade en karamel dan is dit helemaal jouw ding. 



Ingrediënten:
  • 200 gram kermisbiscuit
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 125 gram roomboter
  • 1 blikje (400 gram) dulce de leche, zie hier het recept
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • ½ tl vanille extract
Bereiding:
  • Verkruimel de kermisbiscuit. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine. Smelt de boter en roer dit samen met de kokosrasp door de kermisbiscuit. Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm zodat je een bodem met opstaande randjes hebt. Ik gebruikte een brownievorm van 20x20 cm. 
  • Schep de dulce de leche in de bodem. Als het erg dik is, kan je het 30 seconden verwarmen in de magnetron zodat je het kan gieten. Verdeel gelijkmatig en zet in de koelkast. 
  • Hak de chocolade fijn. Verwarm de slagroom in een steelpan tot hij bijna kookt en zet dan het vuur uit. Doe hier de fijngehakte chocolade bij en laat 2 minuten staan. Roer vervolgens door tot je een gladde chocoladeganache hebt. Giet dit over de dulce de leche in de bakvorm en laat minstens 3 uur opstijven.
  • Meng voor het serveren de mascarpone met de poedersuiker en vanille en roer goed door. Snijd een mooi stukje van het taartje en maak af met wat van de mascarpone.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...