15 februari 2016

Spaghetti met geroosterde groenten en zalm

Dit recept is hoogstwaarschijnlijk niet revolutionair. Feit is echter wel dat ik zo enthousiast werd van dit eenvoudige bordje pasta, dat ik hem toch wilde delen. Want hé, juist dit soort eenvoudige recepten doet het goed op een doordeweekse dag.

Deze pasta is gezond en licht, maar is voor mij toch heerlijk comfort food. Na een lange dag op kantoor met zo’n bord pasta op de bank gaan zitten en Netflixen. Meer heb ik niet nodig voor een goede dag. 



Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 150 gram spaghetti, eventueel volkoren
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 ui, in parten
  • 2 el olijfolie + extra
  • Snuf knoflookpoeder
  • 2 zalmfilets
Bereiding:
  • Kook terwijl je onderstaande stappen zet de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Doe alle groenten in een kom en meng hier de olijfolie, knoflookpoeder en wat zout en peper doorheen. Zorg dat alle groenten goed bedekt zijn met een dun laagje olie. Zet intussen een grillpan op hoog vuur. 
  • Grill je groenten in de grillpan tot ze een mooie grillstreep hebben. Dit hoeft niet plakje voor plakje, je kan alles gewoon in de grillpan doen en zo af en toe roeren. Bak intussen de zalmfilet in een koekenpan met een klein beetje olie tot deze goudbruin van buiten is en net gaar van binnen. 
  • Giet de pasta af en meng hier de geroosterde groenten door. Voeg eventueel een extra scheutje olie aan toe als het geheel te droog is. Serveer met de zalm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...