11 maart 2015

Bietencarpaccio met honinggeitenkaas

Sommige dingen horen gewoon bij elkaar. Bijvoorbeeld patat en mayonaise. Biefstuk en wijn. Sushi en sojasaus. L. en ik.

Maar ook bieten en geitenkaas. De bieten hebben een aardse zoetheid terwijl geitenkaas juist fris, zoutig en zacht is. Zeker als je een geitenkaas hebt waar honing doorheen zit.

Onderstaand recept combineert deze twee ingrediƫnten tot een prachtgerecht, zeker in combinatie met de rucola. Gelukkig is dit indrukwekkende bordje helemaal niet moeilijk om te maken kost eigenlijk alleen het koken van de bieten even tijd. Dit kan je natuurlijk rustig de dag van tevoren doen als je deze carpaccio tijdens een etentje wil serveren.

Ik gebruikte voor dit recept gele en rood-witte bieten, maar ook de ouderwetse rode biet leent zich hier prima voor. Je kan dan eventueel ook voorgekookte bieten kopen, dan ben je helemaal snel klaar. En wil je de biet liever rauw gebruiken? Dan kan dat ook. Zorg er dan voor dat je de biet in zo dun mogelijke plakken snijdt. Voor 2 porties
Ingrediƫnten:
  • 2 flinke bieten, kleur en soort naar keuze
  • 100 gram zachte geitenkaas met honing (bijvoorbeeld van Bettine)
  • Flinke handvol rucola
  • ½ el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie

Bereiding:
  • Kook de bieten ongeschild en in hun geheel in kokend water tot ze zacht zijn. Dit duurt waarschijnlijk zo’n 40-50 minuten. Als een vork zonder weerstand in de biet glijdt, is hij gaar. Giet af en laat afkoelen. 
  • Schil de biet en snijd hier vervolgens zo dun mogelijke plakken van. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Meng de rucola met de azijn en olijfolie en maak af met wat zout en peper. Verkruimel de geitenkaas. 
  • Leg de plakken biet netjes op een bord. Leg hier wat van de rucola op en maak af met de geitenkaas. Serveer meteen.

Dit recept bevat producten die zijn opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening over dit product. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...