18 maart 2015

Tropisch vruchtentaartje met kokosslagroom

In mijn diepvries lagen nog bakjes met ananas en mango. Ik wilde daar iets lekkers mee maken, en dat werd uiteindelijk dit taartje. Omdat ananas en mango me gelijk naar een tropisch eiland met een zachtjes ruisende zee, parelwitte stranden en een fijne cocktail transporteren, besloot ik dat dit een tropisch taartje moest worden.

Als je trouwens kokosslagroom wil maken, is het belangrijk dat je het blik kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast zet en vervolgens met rust laat. Het vet zal zich scheiden van het vocht en bovenin het blik een stevige laag vormen. Dat is wat je nodig hebt. Het vocht gebruik je niet, maar dat kan dan weer in die fijne cocktail waar we het eerder over hadden.




Ingrediƫnten:
  • 1 pakje filodeeg, ontdooid
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram mangoblokjes
  • 100 gram ananasblokjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • ½ tl vanille extract
  • 1 blik kokosmelk, gekoeld
  • Eventueel wat extra honing
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de mango, ananas en appel door elkaar. Roer hier de kokos, honing en vanille doorheen en zet aan de kant. 
  • Vet de plakjes filodeeg in met de gesmolten boter en bekleed een ingevette bakvorm zo dat de bodem compleet bedekt is maar er ook filodeeg over de rand heen hangt. Schep hier het vruchtenmengsel in en dek af met de overhangende stukken filodeeg. Bak in 25-35 minuten goudbruin en gaar. 
  • Open het blik kokosmelk en schep er de harde laag vet uit. Klop dit met een mixer luchtig, eventueel met wat honing voor extra zoetheid. Snijd een puntje van de taart en doe hier wat kokosslagroom bovenop.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...