Het eindresultaat was heerlijk. Pure smaken, mooie kleuren op je bord en het vlees komt fantastisch tot zijn recht.
Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
Voor de ratatouille:
- 1 courgette
- 1 kleine aubergine
- 2 paprika’s van verschillende kleuren
- 1 rode ui
- 3 flinke theelepels harissa
- 4 ansjovisfilets
- 4 tenen knoflook
- 700 gram passata
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Blaadjes van ½ bosje verse basilicum
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 mok (300 gram) snelkook basmatirijst
- 1 flinke pluk saffraan
- ½ citroen
- 2 entrecotes
- 1 theelepel zoet paprikapoeder
- Olijfolie
- ½ bosje verse bladpeterselie
- 1 volle theelepel knoflookmosterd
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- ½ citroen
Bereiding:
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en de aubergine in plakjes. Grill in een droge grillpan tot ze goed geschroeid zijn. Doe de rijst met 2 mokken water, de saffraan, een halve citroen en een snuf zout in een kleine pan. Kok de rijst onder af en toe roeren luchtig. Hak de paprika en de ui in grove stukken en doe ze met de harissa, ansjovis en een theelepel van de ansjovisolie in een braadpan op middelhoog vuur. Hak de knoflook fijn en voeg toe terwijl je het geheel regelmatig doorroert.
- Hak de gegrilde courgette en aubergine in grove stukken en voeg dit samen met de passata toe aan het paprikamengsel. Laat zachtjes pruttelen.
- Wrijf de entrecotes in met olijfolie en de paprikapoeder. Bak ze in een gloeiend hete grillpan tot ze de gewenste gaarheid hebben.
- Snijd de steeltjes van de peterselie fijn en hak de blaadjes wat grover. Voeg hier op de snijplank de mosterd en extra vergine olijfolie aan toe. Knijp de citroen er over uit en hussel door elkaar. Snijd de entrecotes in plakjes en hussel door het mosterdmengsel. Serveer de rijst naast de ratatouille en maak de ratatouille af met de yoghurt en de basilicumblaadjes.