9 maart 2015

Tagliatelle met kip, pijnboompitten en rozijnen en peterselieolie

Als klein meisje was ik al fan van kookprogramma’s, en daar is niets aan veranderd. Heel af en toe blijft een recept uit zo’n programma in je hoofd zitten. Zoals dit recept. Kennelijk heb ik deze zo’n 14 jaar geleden gezien toen Nigella Bites werd uitgezonden op RTL4. Al die tijd leek de combinatie van pasta, kip, pijnboompitten en rozijnen me een beetje vreemd. Maar goed, een mens moet alles eens proberen.

Dus dat deed ik, en met groot succes. Dit recept is fantastisch. Het is comfort food op zijn best, en de combinatie van kip, pijnboompitten en rozijnen is een gouden zet. Ik had het niet verwacht maar dit recept staat zeker op de favorietenlijst. 



Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de pasta
  • 1 hele kip
  • 2 el olijfolie
  • 400 gram tagliatelle
  • 75 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
  • 100 gram geroosterde pijnboompitten
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
Voor de peterselieolie
  • Bosje peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de kip in met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak in 60-90 minuten goudbruin en gaar op een rooster in een ovenschaal zodat je alle sappen op kan vangen. Laat de kip afkoelen tot je hem met je handen vast kan houden. 
  • Doe voor de peterselieolie de peterselie met de olijfolie in een keukenmachine of vijzel en pureer tot je een glad, groen mengsel hebt. 
  • Haal het vlees en het vel van de kip en trek dit met een vork uit elkaar zodat je flinters kip hebt. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Doe de sappen van de kip in een pan en voeg hier de geroosterde pijnboompitten, rozijnen en rozemarijn aan toe. Roer goed door. Voeg hier dan de kip aan toe om deze goed warm te laten worden. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Roer de kip en de saus door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe als je niet genoeg saus hebt. Serveer meteen, en maak af met een lepeltje peterselieolie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...