Gebruik trouwens alsjeblieft een aardappelstamper of aardappelpers voor het fijn maken van je aardappels. Een garde of staafmixer geeft je alleen maar een lijmachtig resultaat in plaats van een zacht en romig geheel. Gebruik ook alleen maar warme melk om het lekkerste resultaat te krijgen.
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 50 gram roomboter + extra om in te bakken
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
- Snufje kerriepoeder
- 1 ui, in halve ringen
- Optioneel: 3-4 eetlepels volle melk, verwarmd
Bereiding:
- Kook de aardappels in gezouten water tot ze goed gaar zijn. Bak intussen de uien in wat roomboter op mediumlaag vuur met wat zout tot ze zacht en glazig zijn.
- Giet de aardappels af. Pureer ze met een aardappelstamper tot ze goed fijn zijn. Voeg de boter toe, samen met peper, nootmuskaat en kerriepoeder. Pureer tot een volkomen gladde puree. Proef of er eventueel nog zout toegevoegd moet worden. Als je puree nog te stevig is, voeg dan wat warme, volle melk toe.
- Serveer de puree in een schaal met de uien er bovenop.