28 januari 2015

Rijstnoodles met zoetzure saus, broccoli en spek

Soms hou je aan het eind van je geld een stukje maand over. Dat is deze maand het geval. Helemaal prima, ik heb genoeg in de voorraadkast liggen om een klein weeshuis te voeden tijdens een drie dagen durende oorlog. Kortom: honger heb ik zeker niet.

Dit recept is een voorbeeld van een simpel gerecht dat gemaakt wordt met ingrediënten die ik al in mijn kast, fruitschaal of vriezer had liggen. Kost niks, en het is overheerlijk. Ook als je de benodigdheden voor deze noodles nog niet in huis hebt, is het de moeite waard om dit recept te maken. Natuurlijk kan je ook even creatief zijn en bijvoorbeeld een andere groente gebruiken, andere noodles uit de kast pakken of een ander stukje vlees toevoegen. Zo lijkt dit me ook heerlijk met langzaam gegaarde drumsticks.













Voor 2 personen



Ingrediënten:
  • 200 gram rijstnoodles
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 50 ml water
  • 100 ml sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 gram speklappen
  • 2 tl maizena
  • 1 lente-ui, in kleine ringen
Bereiding:
  • Snijd de speklappen in kleine reepjes. Doe in een wok op middelhoog vuur, en laat langzaam bakken tot ze goudbruin en krokant zijn, en het overtollige vet is losgebakken. Verwijder het overtollige vet. 
  • Meng water, sojasaus, honing en citroensap tot een gladde saus. Giet dit bij het spek en laat goed heet worden. Los de maizena op in koud water en voeg dit toe om de saus in te dikken. 
  • Breng intussen de rijstnoodles aan de kook. Laat de laatste 3 minuten ook de broccoli meekoken. Giet de noodles af, en voeg toe aan de wok. Roer op hoog vuur nog even goed om. Serveer meteen, afgemaakt met de lente-ui.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...