De oventijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de ballen. Je kan ze namelijk zo groot maken als je zelf wilt. Waar het om gaat is dat de ballen aan de randjes een klein beetje goudbruin worden, dan zijn ze gaar.
Deze kokosbollen zijn zoet, plakkerig en perfect voor als je behoefte hebt aan chocola. Of aan vezels. En mocht je willen variëren, dan lijken deze me ook heerlijk met bijvoorbeeld wat kaneel er door.
Ingrediënten:
- 250 gram geraspte kokos
- 250 gram gezoete, gecondenseerde melk
- 150 gram pure chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de kokos met de gecondenseerde melk tot alles goed is gemengd. Maak hier ballen van. De mijne waren nogal groot en daardoor bijna een gebakje, dus je kan ze ook veel kleiner maken. Dit proces gaat het makkelijkst met een ijsschep.
- Bak de ballen in de oven zo’n 10-15 minuten, of tot de randjes enigszins goudbruin worden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Rol hier de kokosballen doorheen en leg opzij. Serveer als de chocolade is uitgehard.