Wat ik weet is dat Freekeh vooral erg lekker is. In deze salade gaf het een heerlijke bite en het vulde ook erg goed. Een ideale vervanger voor rijst, couscous of quinoa dus.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 200 gram freekeh (ik gebruikte die van Artisan, o.a. verkrijgbaar bij AH)
- 200 gram verse spinazie
- 75 gram blauwe kaas (ik gebruikte gorgonzola)
- 75 gram gezouten, geroosterde pecannoten en cashewnoten
- 50 gram gedroogde abrikozen en pruimen, fijngesneden
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ½ eetlepel balsamico azijn
- Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Leg de spinazie op een bord. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng olijfolie en balsamico met wat zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing bij de freekeh en meng goed door. Verdeel dit over de spinazie. Verdeel hier de komkommer, paprika, noten, vruchten en verkruimelde blauwe kaas over.
- Ook de volgende dag erg lekker als lunch.