Kortom: perfect weer voor soep. Nu vind ik soep sowieso altijd erg lekker, maar het wordt nog lekkerder met iets knapperigs erbij. Iets dat je er zo bij kan eten of misschien zelfs even in de soep kan dopen. Deze bladerdeegstengels geven precies dat beetje extra aan je soep, zonder dat ze extreem veel tijd of moeite kosten.
Onderstaand recept is voor 10 stengels, maar maak vooral meer of minder als je dat wilt. En kies ook voor andere kruiden als je dat lekkerder vindt.
Ingrediënten:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 el melk
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl oregano
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk de ontdooide plakjes bladerdeeg met de melk. Verdeel hier de paprika, oregano, zout en peper over. Snijd het bladerdeeg in 5 gelijke reepjes.
- Pak een reepje en draai het ene uiteinde drie keer rond zodat je een soort wokkel hebt. Leg de wokkel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de uiteinden vast.
- Bak het geheel 15-18 minuten of tot goudbruin.