Bij de entrecote wilden we een lekker sausje, dus viel de keuze al snel op een rode wijnsaus. Om hem toch net dat beetje extra te geven, gaf ik er een sinaasappeltwist aan. Dit maakte de saus net even anders maar paste nog steeds erg goed bij het rode vlees. Het was deze avond een groot plezier om samen aan tafel te zitten.
Ingrediënten:
- 200 ml rode wijn
- 100 ml rundvleesbouillon of –fond
- 1 teentje knoflook, doormidden gesneden
- 1 takje tijm
- 25 gram koude roomboter
- Rasp van een kwart sinaasappel
- 2 entrecotes
- Boter of olie om in te bakken
- Doe de wijn, rundvleesbouillon, teentje knoflook, het takje tijm en de sinaasappelschil in een steelpan. Breng op middelhoog vuur tot net niet kokend en laat zo’n 10 minuten staan. Zeef de saus en doe weer terug in de pan.
- Doe de koude roomboter in blokjes bij de saus en roer goed door tot je een glanzende, dikke saus hebt. Houd warm terwijl je de entrecotes bakt.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur tot deze goed heet is. Doe hier boter of olie in en bak de entrecote tot de gewenste gaarheid (2-3 minuten voor raw, 4-5 voor medium).
- Serveer het vlees in mooie plakken, overgoten met de saus. Lekker met aardappelpuree en gewokte spruitjes met knoflook.