Je kan ook zelf de paprika’s roosteren trouwens, maar daar vond ik het bij het maken van dit gerecht te warm voor.
Voor 3-4 personen
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 1 el olijfolie
- 300 gram rundvleesreepjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 150 gram feta
Bereiding:
- Giet de geroosterde paprika’s af en pureer ze met een staafmixer tot een gladde saus.
- Fruit de ui, knoflook en paprika een paar minuten in de olie. Voeg de oregano en paprikapoeder toe, roer even door en voeg dan de rundvleesreepjes toe. Bak de rundvleesreepjes op hoog vuur mooi goudbruin, maar bak ze niet te lang.
- Snijd het brood open en besmeer beide kanten met de geroosterde paprika. Beleg met de rundvleesreepjes en maak af met de feta.