Deze broodjes zijn echt weer eens iets anders. Gepocheerde kipfilet in een saus die barstensvol smaak zit. En dat dan op een krokant broodje. Lekker romige salade of coleslaw erbij en ik ben een gelukkig mens.
Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 1 liter kippenbouillon
- 500 ml barbecue sauce (dubbele hoeveelheid van dit recept)
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4-6 broodjes naar keuze
- Plakjes komkommer
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilet er in en laat ze pocheren tot ze gaar zijn, zo’n 15 minuten. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek deze met twee vorken uit elkaar tot je alleen nog flinters hebt.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze net beginnen te kleuren. Voeg de kipfilet toe en bak dit op hoog vuur tot de kipfilet goudbruin kleurt. Zet dan het vuur laag en voeg de barbecue sauce toe. Laat dit een paar minuten pruttelen.
- Beleg de broodjes met de kip. Leg hier een paar plakjes komkommer op.