Vandaag het voorgerecht: pompoentaartjes met geitenkaas en veldsla. Als er iets herfstig is, dan is het wel pompoen. Alleen de kleur van pompoen doet al aan herfst denken, maar ze doen het ook zo goed in allerlei herfstige gerechten. Denk aan pompoensoep, stoofpotten en zelfs pumpkin pie. Maar vandaag maken we pompoentaartjes met geitenkaas. De zoete pompoen met de zoute kaas en de frisse salade passen perfect samen en maken een heerlijk begin van een herfstig menu.
Deze taartjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken, zeker als je je pizzadeeg kant en klaar koopt. Tip: vraag eens aan je lokale pizzeria of je een paar bollen deeg kan kopen. Vriest makkelijk in en lekkerder dan dat wordt het niet!
Ik bakte de taartjes in deze leuke kleine ovalen Maxwell & Williams ovenschaal uit de Kitchen collectie. Perfect voor een royale eenpersoons portie. Vervolgens serveer ik deze taartjes op het prachtige blauwe bord van Yong.
Voor 4 taartjes
Ingrediƫnten:
- 4 stukken pizzadeeg van ongeveer 18x18 cm
- 100 gram pompoen, in kleine stukjes
- 80 gram zachte geitenkaas, in kleine stukjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1/8 tl oregano
- 100 ml slagroom
- 1 ei
- 175 gram veldsla
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Bereiding:
- Vet de vormpjes in met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vormpjes met het deeg. Snijd overhangende stukjes weg.
- Meng de pompoen met de geitenkaas en de ui en verdeel dit mengsel over de vier bakjes. Hou een klein beetje geitenkaas achter. Meng vervolgens de oregano met de slagroom en het ei en verdeel dit mengsel over de bakjes. Bak de taartjes in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Meng voor de salade de olijfolie, azijn, mosterd en honing tot een dressing. Zet aan de kant.
- Haal de taartjes uit de bakvorm. Meng de veldsla met de dressing en verdeel dit over de borden. Leg hier een taartje bovenop en serveer meteen.