Ik gebruikte in dit recept havermeel, wat ik maakte door havermoutvlokken te vermalen in de keukenmachine. Mocht je dat nou teveel gedoe vinden, dan kan je ook gewoon bloem gebruiken. Doet hetzelfde maar is minder gezond. Je hebt ook kans dat je daar meer of minder van nodig hebt dan van het havermeel. Zolang je een stevig, licht plakkerig deeg hebt, zit je goed.
Ingrediƫnten:
- 2 medium zoete aardappels
- 3-4 eetlepels havermeel
- ½ theelepel garam masala
- ¼ theelepel komijnpoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- Olie om in te bakken
Bereiding:
- Prik je aardappels rondom in met een vork. Leg ze op een magnetronbestendig bord. Bak de aardappels in de magnetron op vol vermogen in zo’n 5-8 minuten gaar. Dit test je door er een mes in te prikken. Als deze er soepel doorheen gaat, is de aardappel klaar.
- Snijd de aardappels in de lengte doormidden en schep de binnenkant uit de schil. Prak dit fijn. Meng er de havermeel, garam masala, komijnpoeder en knoflookpoeder door en roer tot een stevig deeg. Laat 3 minuten staan.
- Vorm 4 burgers van het zoete aardappelmengsel. Bak deze in een pan op middelhoog vuur in wat olie tot beide kanten goudbruin zijn en de burger warm is van binnen. Zowel warm als koud erg lekker. Sweet chili saus doet het er goed bij.