Eigenlijk is dit recept met boerenkool en edamame. Maar soms moet je keuzes maken. Bijvoorbeeld dat je eerst je broccoli op maakt voordat je het beter in de GFT-bak kan gooien, in plaats van boerenkool te kopen. Of dat edamame per kilo zo’n 18 keer duurder zijn dan erwten en je portemonnee er even om vraagt om toch voor die laatste optie te gaan. Is het gerecht niet minder lekker door geworden, wel een stuk milieu- en bankrekeningbewuster. In mijn geval dan. En zo blijkt maar weer: een recept is inspiratie. Pas het altijd aan naar jouw voorkeuren en mogelijkheden. Wordt het alleen maar beter van
Uit het Love & Lemons kookboek
Ingrediënten:
Voor de saus
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 ½ theelepel sojasaus of tamari
- 1 theelepel versgeraspte gember
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 tl sriracha
- 3 el water
- 1 tl citroensap (zit niet in het originele recept, ik deed het er wel in)
- 170 gram sobanoedels
- 250 gram boerenkool (of broccoli)
- 6 radijsjes, in dunne schijfjes
- 75 gram edamame of 100 gram erwten uit de diepvries
- 2 el sesamzaad (optioneel)
- Maak eerst de saus. Klop de pindakaas, sesamolie, sojasaus, gember, knoflook, sriracha, water en eventueel citroensap door elkaar. Zet aan de kant.
- Kook de noedels. Als je broccoli gebruikt, voeg die dan in de laatste 4 kookminuten van de kooktijd toe. Voeg in de laatste 30 seconden de edamame of erwten toe, en je boerenkool, als je dit gebruikt. Je kan er ook voor kiezen de broccoli apart te koken.
- Giet de noedels met groenten af, en meng hier de saus doorheen. Maak af met de schijfjes radijs en eventueel het sesamzaad.