4 april 2016

Knapperige perenflappen met zoete aardappelconfiture

Als ik zeg zoete aardappelconfiture, dan denk je hoogstwaarschijnlijk niet direct aan een karamelachtige spread die je het liefst zo uit het potje wilt oplepelen. Toch is dat precies wat dit is. Het mondgevoel is iets korreliger dan een normale karamel maar dat maakt de confiture eigenlijk alleen maar interessanter.

Deze spread zou het volgens mij prima doen op brood, je zou er wat yoghurt doorheen kunnen doen voor een lekkere dip bij bijvoorbeeld stukjes fruit, of je verwerkt het in een gebakje. Zoals ik hier heb gedaan. Deze simpele taartjes zijn gemaakt van slechts 5 ingrediënten maar zijn ontzettend lekker. Bovendien zijn ze zo klaar. Waar wacht je dus nog op?

TIP: Bewaar het filodeeg waar je nog even niet mee bezig bent onder een vochtige theedoek. Dan droogt het minder snel uit. Voor 2 taartjes
Ingrediënten:
  • 10 vellen filodeeg
  • 2 eetlepels roomboter of zonnebloemolie
  • 1 flinke peer
  • 2 eetlepels zoete aardappelconfiture + extra (Aïcha, te koop bij Albert Heijn)
  • ½ tl kaneel (of meer of minder naar smaak)
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik je roomboter, smelt deze dan. Snijd de peer in de lengte doormidden, snij de kern er uit en snijd de peer in dunne plakjes. 
  • Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk deze dun met boter of olie. Leg er een volgende plak op en herhaal dit tot je 5 lagen op elkaar hebt. Schep hier een eetlepel zoete aardappelconfiture op en verdeel dit in het midden. Leg een halve in plakjes gesneden peer er bovenop en bestrooi met wat kaneel. Vouw het filodeeg dicht (alle hoeken naar het midden vouwen), bestrijk met wat extra boter of olie en bestrooi met wat extra kaneel. Herhaal dit proces voor het tweede gebakje. 
  • Bak de gebakjes in zo’n 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen voor je ze serveert, eventueel met een extra schep zoete aardappelconfiture. 
Dit recept bevat een product dat is opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om over dit product te schrijven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...