18 januari 2016

Parelcouscous met Marokkaans dadelstoofpotje

Parelcouscous is een grotere, rondere vorm van couscous. Ik heb het een aantal keer gegeten, maar gek genoeg kwam het niet in me op om er zelf eens mee te koken. Best dom, want het is zo lekker. Gelukkig begon het lampje toch ergens een keer te branden, en vond de parelcouscous zijn weg naar mijn keuken.

Dit stoofpotje is vegetarisch, kruidig en een beetje zoet door de dadels. Een goede match met de milde smaak van de parelcouscous, als je het mij vraagt. Bovendien is dit gerecht zo klaar en erg gezond. Een topper voor een doordeweekse dag, dus. 



Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 125 gram parelcouscous
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram kidneybonen
  • 5 dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 tl ras el hanout
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 el fijngehakte blanke amandelen
  • optioneel: fijngehakte peterselie
Bereiding:
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Fruit de ui in de olijfolie tot hij licht goudkleurig wordt. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, dadels en ras el hanout toe en laat zo’n 10 minuten pruttelen. Roer de gehalveerde cherrytomaatjes er door en laat zo’n 2 minuten mee verwarmen. 
  • Serveer het stoofpotje met de parelcouscous. Maak af met de amandelen en eventueel de peterselie. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...