Deze tartaar is ideaal als je eters hebt. Je kan de zalm al van tevoren snijden, evenals de rest van de ingrediënten voor de tartaar. Meng ze vlak voor het serveren door elkaar, en je hebt een heerlijk gerechtje. Ook de sauzen zijn van tevoren klaar te maken en maken het gerecht helemaal af. Doe dan wel wat citroensap door de avocado, zodat de saus niet verkleurt.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 150 gram gerookte zalm, in blokjes/reepjes gesneden
- 50 gram komkommer, in kleine blokjes
- ½ rode paprika, geschild en in kleine blokjes
- 1 bosui, in dunne ringen
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- ½ tl citroensap
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el mayonaise
- 1 tl geraspte mierikswortel (evt uit een potje)
- ¼ avocado
- 1 el crème fraîche
- Meng de komkommer, paprika, bosui, peterselie, dille, citroensap en olijfolie door elkaar. Zet aan de kant. Meng de mayonaise met de mierikswortel en zet ook dit aan de kant. Pureer de avocado helemaal glad, en meng hier de crème fraîche doorheen. Breng alle onderdelen op smaak met een beetje zout en peper.
- Meng het komkommermengsel door de zalm. Verdeel dit in twee mooie porties over de borden. Garneer met de twee sauzen en serveer eventueel met wat veldsla met een eenvoudige vinaigrette.