Maar het principe van pesto is op nog veel meer ingrediĆ«nten toe te passen. Als je uitgaat van de combinatie groene kruiden/groenten, noten en kaas kan je met weinig moeite de meest verrassende pesto’s maken. Tuurlijk, de trotse Italiaan zal je nooit meer aankijken, maar jij hebt wel weer eens een echt ander bordje pasta.
Deze pesto maakte ik met rucola. Lekker stevig van smaak, een tikje bitter en heerlijk nootachtig door het gebruik van geroosterde amandelen. Heel erg geschikt voor de winter en ideaal als last minute toevoeging aan je kersthapjes!
Ingrediƫnten:
- 75 gram rucola
- 30 gram blanke amandelen
- Flinke handvol geraspte grana padano
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de amandelen op de bakplaat en rooster ze in zo’n 6-7 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
- Doe de rucola, amandelen en grana padano in de keukenmachine en draai tot alles fijngemalen is. Voeg dan de olijfolie toe en draai nog even door tot een gladde massa. Maak op smaak met zout en peper.