28 december 2015

Feestelijke fudge

Eigenlijk had ik mezelf vrij gegeven op de dagen tussen kerst en Oud en Nieuw. Maar dit fudgerecept wil ik toch even met je delen. Gewoon omdat het makkelijk en snel klaar is, en omdat je er nog net van kan genieten voor je goede voornemens weer van start gaan. 



Ingrediƫnten:
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 gram)
  • 300 gram chocolade (soort naar keuze)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram vulling naar keuze (bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit, koekjes, etc)

Bereiding:
  • Bekleed een vierkanten bakvorm van 20x20 cm met huishoudfolie. 
  • Smelt de melk, chocolade en roomboter op laag vuur in een pan. Roer regelmatig.
  • Snijd de vulling in kleine stukjes en roer door het chocolademengsel. Ik gebruikte pistachenoten en cranberries. Giet het mengsel in de bakvorm en dek af met huishoudfolie. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd in kleine blokjes. In de koelkast goed afgedekt tot een week houdbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...