Nu wil het gebruik van een alternatief zeker niet betekenen dat een recept minder lekker wordt. Sterker nog, dit recept voor suikerkoekjes gebruik ik al tijden en was altijd al heerlijk, maar door het gebruik van palmsuiker heeft dit koekje ineens een metamorfose gehad. Waar het voorheen simpelweg zoet en chewy was, is het nu ineens rijk van smaak. Je proeft toffee, butterscotch en zelfs wat koffieachtige smaken. En dat alleen door het veranderen van de suikersoort!
Ik vond dit echt een tof en lekker experiment en raad je dan ook zeker aan om het eens te proberen.
Voor 12 koeken
Ingrediƫnten:
- 170 gram bloem
- ½ tl baking soda (zuiveringszout)
- ¼ tl bakpoeder
- Snufje zout
- 115 gram boter, heel zacht
- 150 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- ½ ei
- 1 tl vanille extract
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng bloem, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar. Klop in een aparte kom de boter met de palmsuiker romig en bleek. Voeg het ei en de vanille toe en meng nogmaals. Voeg tot slot de droge ingrediƫnten toe tot je een glad deeg hebt. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Leg ze dan, met een paar centimeter ruimte tussen de balletjes, op de bakplaat.
- Bak de koekjes in zo’n 13-15 minuten bruin en knapperig. De koekjes zullen uitlopen tot een prachtig rond, knapperig koekje met mooie barstjes in de bovenkant.