Overigens ben ik groot voorstander van het gebruik van diepvriesgroenten. Geoogst en ingevroren op hun best, goedkoper dan vers en meestal al schoongemaakt zodat je er minimaal werk aan hebt. Mijn sperziebonen kwamen in ieder geval uit de diepvries en dat vind ik prima.
Voor 2 personen
- Ingrediƫnten:
- 450 gram sperziebonen
- 200 gram cherrytomaatjes
- ½ klein uitje
- 1 el olijfolie + extra voor invetten zalm
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 2 moten zalm
- Optioneel: versgehakte dille
Bereiding:
- Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar in kokend water. Dit kan eventueel ook in de magnetron. Spoel ze na het koken af onder koud water. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en snipper de ui fijn.
- Meng in de saladekom de olie, mosterd, honing en citroensap tot een gladde dressing. Doe hier de ui, tomaatjes en sperziebonen bij en meng door.
- Vet de zalm in met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak in een goed hete grillpan of contactgrill tot de zalm nog een klein beetje roze is van binnen, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Bestrooi de zalm voor het serveren eventueel nog met wat dille. Serveer zo, of met gebakken aardappels of krokant stokbrood.