1 juli 2015

Sperziebonensalade met honing-mosterddressing en gegrilde zalm

Dit gerecht is fantastisch voor een doordeweekse dag. Het is namelijk supereenvoudig om te maken en ontzettend gezond, zonder daarbij de smaak uit het oog te verliezen. Drie hele belangrijke elementen voor een gerecht dat op een willekeurige dinsdagavond in elkaar gedraaid moet worden na een lange, vermoeiende werkdag. Zeker als de verleiding om pizza te bestellen heel groot is.

Overigens ben ik groot voorstander van het gebruik van diepvriesgroenten. Geoogst en ingevroren op hun best, goedkoper dan vers en meestal al schoongemaakt zodat je er minimaal werk aan hebt. Mijn sperziebonen kwamen in ieder geval uit de diepvries en dat vind ik prima. 



Voor 2 personen
  • IngrediĆ«nten:
  • 450 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • ½ klein uitje
  • 1 el olijfolie + extra voor invetten zalm
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 2 moten zalm
  • Optioneel: versgehakte dille

Bereiding:
  • Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar in kokend water. Dit kan eventueel ook in de magnetron. Spoel ze na het koken af onder koud water. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en snipper de ui fijn.
  • Meng in de saladekom de olie, mosterd, honing en citroensap tot een gladde dressing. Doe hier de ui, tomaatjes en sperziebonen bij en meng door. 
  • Vet de zalm in met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak in een goed hete grillpan of contactgrill tot de zalm nog een klein beetje roze is van binnen, ongeveer 2-3 minuten per kant. 
  • Bestrooi de zalm voor het serveren eventueel nog met wat dille. Serveer zo, of met gebakken aardappels of krokant stokbrood.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...