Als je mijn site al langer volgt, dan weet je dat Laurens niet houdt van avocado, feta of balsamicoazijn. En toch koos hij ervoor om een salade te maken die al deze ingrediƫnten heeft. Omdat hij weet dat ik het lekker vind en omdat hij zijn smaak wil trainen. Zie over bepaalde soorten eten niet lusten trouwens eens dit artikel uit de Quest. Je smaak trainen is dus helemaal niet zo'n gek idee.
Uiteindelijk bleek deze salade een groot succes, zowel voor mij als voor Laurens. Het laatste hapje avocado kostte hem wat moeite maar al met al kwamen we tot de conclusie dat deze salade in warme zomermaanden zeker vaker op tafel mag verschijnen.
Recept aangepast van Allerhande
Voor 2 personen
- 1 teen knoflook
- 7 el extra vierge olijfolie
- 1 el gedroogde dragon
- 1 klein stokbrood
- 150 gram kipdijen
- 250 g aardbeien
- 1 eetrijpe avocado
- 200 g spinazie
- 2 el witte balsamicoazijn
- 100 g feta
Bereiding:
- Pers de knoflook uit en meng samen met 4 el olie en de dragon tot een kruidenolie. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kip met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.
- Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte. Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
- Meng de spinazie en avocado met de rest van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kip, aardbeien en verkruimel de feta erover.