17 juli 2015

Foodynews 2

Jules Destrooper

Jules Destrooper, mijn favoriete koekjesmerk, komt met nieuwe koekjes namelijk de Fruit Thins. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit dunne, knapperige koekjes met stukjes fruit er in. Ze zijn er in drie varianten, namelijk appel, framboos en sinaasappel. Ik heb alle smaken inmiddels natuurlijk geproefd en de appelkaneel is mijn favoriet. Mijn enige bezwaar is eigenlijk dat de koekjes te klein zijn, maar dat betekent volgens mij gewoon dat je er twee tegelijk in je mond moet stoppen. Zwarte risottorijst van Riso Gallo

Zwarte rijst zonder dat er inkt aan te pas komt? Het bestaat! Venere wordt net als zilvervliesrijst niet geslepen. De uitgesproken zwarte kleur die de rijstsoort van nature heeft, geeft tijdens het koken een karakteristieke geur van hout en versgebakken brood. En Venere bevat veel vezels en mineralen, zoals magnesium, fosfor en selenium, dus is ook nog eens heel gezond.

Het wordt ook wel de Verboden Rijst van de Keizer genoemd, omdat hij alles voor zichzelf en zijn familie hield vanwege de hoge voedingswaarde en lustopwekkende eigenschappen. Nu ben ik geen groot risottoliefhebber maar zwarte risotto met lustopwekkende eigenschappen maakt het verhaal natuurlijk heel anders. Verwacht dus zeker een recept met deze risotto op blondiekookt.nl!PLUS verbetert vis- en vleesassortiment

PLUS supermarkten hebben hun vlees- en visassortiment verbeterd. Zo wordt reguliere kip vervangen door een diervriendelijker variant, al het varkensvlees krijgt het Beter Leven keurmerk 1-ster, en het aantal winkels met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren breidt flink uit. Beter Leven-vlees, biologisch vlees en vegetarische producten zullen vaker in de aanbieding zijn en de zogenaamde ‘kiloknallers’ zijn vanaf begin augustus verleden tijd.

Bovendien verkoopt PLUS nu GIJS-schol dat op een duurzame manier gevangen is. De manier waarop deze vis wordt verwerkt, is diervriendelijker dan ooit. De Noordzeeschol wordt verdoofd en daardoor pijnloos gedood. Daarnaast is de vangst van GIJS-schol vriendelijker voor het milieu. De speciale netten die de vissers gebruiken, verminderen schade aan de zeebodem, minimaliseren bijvangst en besparen veel brandstof. Allemaal goed nieuws dus!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...