6 juli 2015

Kikkererwtenspread met geroosterde aubergine en zongedroogde tomaat

Sommige gerechten hebben hun looks niet mee. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpotje. Doorgaans een donkerbruine massa van onherkenbare origine. Maar eigenlijk altijd wel ontzettend lekker.

Zo is het ook met deze kikkererwtenspread. Hij ziet er niet uit, maar het is heerlijk. Romig, goed vullen en lekker rokerig door de aubergine die eerst geroosterd is in de oven. Bovendien is het maken ervan een peulenschil, zeker als je een keukenmachine of staafmixer hebt. 



Ingrediënten:
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 10 zongedroogde tomaatjes

Bereiding:
  • Snijd de aubergine en de ui in grove stukken. Druppel er wat olijfolie over en roer even om. Zet in een voorverwarmde oven van 190 graden en bak zo’n 30 minuten, of tot ze er goed geroosterd uitzien. 
  • Spoel de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine. Voeg dan de aubergine, ui en tomaatjes toe en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog wat extra olie toe om het wat smeuïger te maken. Goed afgesloten zo’n 4 dagen houdbaar in de koelkast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...