27 juli 2015

Bloemkoolrijst met kerrie, kipdijen en een yoghurtsaus

Bloemkoolrijst zie je regelmatig voorbij komen op Pinterest bij de mensen die low carb eten. Rijst heeft teveel koolhydraten, dus vervangen ze het door bloemkool. Mij leek het niks, tot het moment dat ik onderstaand recept tegenkwam bij de mannen van Sorted Food. Want puur bloemkool die in de keukenmachine fijngesneden wordt leek me op zich niet zo bijzonder. Maar aangemaakt met een zoete kerriedressing werd het ineens een heel ander verhaal.

Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik dit recept heb geprobeerd. Het is smaakvol, gezond en zo klaar. Bovendien weet je zeker dat als je dit aan gasten voorzet, ze ontzettend van je kookkunsten onder de indruk zullen zijn. 



Voor 2 personen, aangepast van sortedfood.com
Ingrediƫnten:
  • 1 bloemkool
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 50 ml honing
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • Handvol fijngehakte koriander
  • 4 kipdijen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • ½ el komijnpoeder
  • 6 muntblaadjes, fijngehakt
  • ½ el citroensap
  • 40 gram gezouten cashewnoten, even geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding:
  • Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Doe in de keukenmachine en laat draaien tot je stukjes hebt ter grootte van rijstkorrels. 
  • Doe de azijn, honing en kerriepoeder in een pan en breng aan de kook. Meng intussen de uien met de bloemkool in een kom. Giet hier het kokende kerriemengsel op en roer meteen goed door. Zet aan de kant. 
  • Bak de kipdijen in een grillpan tot ze krokant en gaar zijn. Meng intussen de yoghurt met de komijnpoeder, fijngehakte munt en citroensap. Roer ook de koriander door de bloemkool. 
  • Serveer de bloemkoolrijst op een bord, met daar bovenop de kip en de yoghurtsaus. Bestrooi het geheel met de geroosterde cashewnoten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...