10 juni 2015

Romige pasta met paddenstoelen en chorizo

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan chorizo? Het zit vol met smaak. Waar je het ook aan toevoegt, het geeft direct een heerlijk element van paprika en knoflook. Zeker als je goed gebruik maakt van het vet dat uit de chorizo komt. Hier zit namelijk een hoop smaak in en dat kan je op die manier prima verwerken in de rest van de elementen van je gerecht.

Zoals in dit recept. Eerst bak je de chorizo krokant, vervolgens bak je je paddenstoelen in het vet en vervolgens gebruik je datzelfde vet ook als basis voor je roux. Je hebt geen druppel olie of boter toe hoeven voegen, je gebruikt echt alles van de worst en ieder onderdeel van je eindresultaat is doordrongen van die heerlijke smaak. Ik hou ervan! Zorg er wel voor dat je goede kwaliteit chorizo koopt. 



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 250 gram chorizo (hele worst, geen plakjes)
  • 400 gram paddenstoelen naar keuze, ik had witte champignons, kastanje en shiitake, in reepjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml koude melk
  • 350 gram pasta naar keuze
  • Optioneel: 1 lente-ui, in dunne ringen
Bereiding:
  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze op middellaag vuur in een droge koekenpan krokant. Schep de blokjes uit de pan, en schep 3 eetlepels vet uit de pan en zet dit apart. 
  • Bak in het resterende vet de paddenstoelen en de ui tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Voeg dan de 3 eetlepels vet weer toe aan de pan, samen met de bloem. Bak dit geheel tot de bloem gaar is, en giet er dan de koude melk bij. Roer dit direct goed door om klontjes te voorkomen. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Kook intussen de pasta. Meng de pasta met de saus en roer goed door. Serveer meteen, eventueel afgemaakt met wat dunne ringetjes lente-ui.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...