30 januari 2017

Gezonde en snelle pasta met romige pompoensaus

Een paar jaar geleden was de pompoen een moeilijk vindbaar ingrediënt in de Nederlandse supermarkten. Bij hoge uitzondering lagen er wat kleine op de groenteafdeling, waar je al snel de hoofdprijs voor betaalde. Gelukkig zijn de tijden veranderd en vind je pompoen nu overal. Kant en klaar gesneden en zelfs in blokjes in de vriezer.

Ik word er gelukkig van, want pompoen is ontzettend veelzijdig. Natuurlijk kennen we allemaal de geroosterde pompoen en de pompoensoep. Maar wat denk je van deze pastasaus op basis van pompoen? Gezond, vezelrijk, heerlijk romig en absoluut comfort food. Ik eet deze pasta graag vegetartisch, maar ik kan me voorstellen dat wat uitgebakken stukjes spek of chorizo hier ook heerlijk in zijn. 



Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 200 gram van je favoriete pasta
  • 450 gram pompoenblokjes
  • 100 ml slagroom, kookroom of sojaroom
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 flinke handenvol rucola

Bereiding:
  • Kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Kook intussen ook de pompoenblokjes gaar in een laagje water. De pompoen is gaar als je een mes er in prikt en geen weerstand voelt. Giet de pasta af en pureer met een staafmixer of in de blender. Meng de pompoenpuree in de pan met de room, salie en wat zout en peper. Als de saus te dik is, kan je wat heet water toevoegen. 
  • Giet de kikkererwten af en roer ze door de saus om op te warmen. Verdeel de rucola intussen over twee borden. Meng dan de pasta met de saus en verdeel dit over de rucola. Serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...