Nu kun je natuurlijk eindeloos variëren met dit soort bowls, en deze versie met gerookte zalm en avocado heeft mijn voorkeur. Wat zeewier door de rijst maakt het geheel extra smaakvol en ik hou nu eenmaal van de combinatie van rijst en cherrytomaatjes. Misschien niet traditioneel, wel heel lekker.
Ingrediënten:
- 200 gram gekookte rijst (sushirijst is het lekkers maar ik gebruikte zilvervlies)
- 1 eetlepel noriflakes (of hak een norivel in hele kleine stukjes)
- 1 eetlepel rijstazijn
- 100 gram gerookte zalm
- ½ komkommer in dunne lange plakken (bijvoorbeeld met de kaasschaaf gesneden)
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- ½ avocado in dunne plakken
Bereiding:
- Meng de rijstazijn en noriflakes door de rest. Doe de rijst in het midden van een grote kom of een diep bord. Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg dit bij elkaar op de rijst. Doe vervolgens hetzelfde met de avocado, komkommer en cherrytomaatjes.
- Serveer met een sausje van 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en eventueel wat sriracha of sweet chili saus.