gerehydrateerd eiwit (35% tarwe (gluten), 5% soja (soja)), water, plantaardige olie (zonnebloem, raap (in wisselende verhouding), scharrelei-eiwit (ei), 2,5% aroma, gemodificeerd aardappelzetmeel, zout, gist, maltodextrine, gehydrolyseerd eiwit (soja (soja), tarwe (gluten), mais), uipoeder, knoflook, stablisator (E412, E415), dextrose, kleurstof (E172), citroenconcentraat, vitamine B12, ijzer.
Aroma, gehydroliseerd eiwit en kleurstof. Hmm, thanks but no thanks.
Tijd dus om zelf maar eens iets te maken. Zoals deze linzenburgers. Als je een keukenmachine of een staafmixer hebt zitten deze burgers echt in een paar minuten in elkaar, anders moet je de boel even prakken met een vork. Duurt iets langer maar ook geen uren. De burgers zelf bakken in zo’n 10 minuten gaar. Bovendien weet je precies wat je eet en werk je geen rotzooi naar binnen.
Voor 4 burgers
Ingrediënten:
- 300 gram gekookte, afgespoelde linzen (mag uit blik)
- 4-6 eetlepels havermout
- 1 ei
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Snufje chilipoeder
- 1 flinke wortel, in kleine stukjes gesneden
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Doe de linzen met 4 eetlepels havermout, het ei, knoflook, kerrie, koriander, komijn en chili in een keukenmachine. Pulseer tot het mengsel wat klef is, maar je nog wel afzonderlijke linzen ziet zitten. Laat een paar minuten staan zodat de havermout het overtollige vocht op kan zuigen.
- Doe het mengsel in een kom en roer de wortel er door. Voeg extra havermout toe als het mengsel nog te vochtig is om burgers van te maken. Verdeel dan het mengsel in vier gelijke delen en maak daar burgers van.
- Zet een koekenpan op middelmatig vuur en verwarm hier de olie in. Bak de burgers in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Zet eventueel in de laatste minuten het vuur wat lager en leg een deksel op de pan om de burgers ook van binnen goed te laten garen.
- De burgers zijn warm uit de pan erg lekker, maar ook de volgende dag koud heerlijk bij de lunch.