9 november 2015

Broodje pulled pork met coleslaw

Pulled pork is sinds een tijdje aan populariteit aan het winnen. Het malse, zachte vlees met de rokerig zoete barbecuesaus wordt door veel mensen lekker gevonden. Helemaal niet gek, wat mij betreft. 
Bovendien is het totaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen een beetje geduld hebben, maar dat is het meer dan waard.

Zelf maak ik deze pulled pork in mijn slow cooker. Ik gebruik deze maar je kan dit gerecht ook op je fornuis maken. Zorg er dan voor dat je het vuur zo laag mogelijk zet. De temperatuur in je pan moet tussen de 80 en 90 graden zijn. 



Voor 6 flinke broodjes
Ingrediƫnten:
  • 500 gram schouderkarbonade zonder bot
  • 150 ml barbecuesaus
  • 200 ml water
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 recept coleslaw 
  • 6 knapperige broodjes

Bereiding:
  • Leg de ui en knoflook onderin de slowcooker of pan. Leg hier het vlees bovenop. Meng de barbecuesaus met het water en giet dit over het vlees. Zet de slowcooker op de hoge stand en laat 5 uur garen. Roer zo af en toe om zodat het vlees vanzelf uit elkaar valt. 
  • Bereid de coleslaw volgens het recept. Snijd de broodjes doormidden en leg ze vlak voor serveren met de snijkant even op een hete grillpan zodat ze van binnen ook lekker knapperig zijn. 
  • Serveer het vlees met de coleslaw op het broodje. Direct opeten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...