Regelmatig zag ik bij haar foto’s voorbij komen van de Turkse Pizza’s uit het boek 15 Minuten van Jamie Oliver. Ik heb dit boek zelf niet, dus ik ben af gegaan op haar versie van het recept. Zo geeft ze aan dat onder andere de porties iets anders zijn in het boek.
Ik vind deze pizza’s heerlijk. Ze zijn wel echt anders dan de Turkse pizza die je misschien bij het zaakje om de hoek haalt, maar ik vind ze fantastisch. Bovendien staan ze echt snel op tafel(hoewel ik die 15 minuten nooit haal) en is het weer eens iets anders dan anders. Zeker een herhaalrecept!
Recept iets aangepast van MissLipgloss.nl
Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
- Voor de pizza’s
- 1 el olijfolie
- ca. 300 gram gehakt – volgens het recept lamsgehakt, maar rundergehakt kan ook
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 4 kleine bloemtortilla’s
- 2 lente uitjes
- 1 groene paprika
- 1/4 komkommer
- sla (little gem of romaine)
- 1/2 bosje verse koriander
- 1/2 bosje verse dille
- 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 eetlepel appelciderazijn
- 50g feta
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijnnaaldjes en paprikapoeder bij. Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
- Maak de lente uitjes schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika, snijd alle groenten en kruiden voor de salade en doe dit in een kom.
- Knijp de tenen knoflook door een knoflookpers bij het vlees in de pan.Roer de tomatenpuree erdoor met het citroensap en haal de pan van het vuur. Spreid het gehaktmengsel over vier tortilla’s met de achterkant van een lepel. Zet ze vijf minuten in de oven.
- Maak de salade aan met de extra vierge olijfolie en de azijn.
- Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de salade er over, verkruimel de feta, oprollen, eet smakelijk!