29 april 2015

Spaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en champignons

Spaghetti carbonara is fantastisch in zijn eenvoud. Spaghetti, ei, spekblokjes en Parmezaan. Meer heeft een mens niet nodig. Nou ja, behalve groenten dan.

Dit recept kwam ik tegen op Pinterest en ik was gelijk enthousiast. Ik vind namelijk een goede carbonara heerlijk maar mis wel echt de groenten. Natuurlijk kan je er een salade bij serveren, maar dat doet voor mij dan weer af aan het hoogte comfort food-gehalte van het gerecht. Door er geroosterde bloemkool en champignons bij te serveren, doe je niets af aan het gerecht maar is het wel ineens een stuk gezonder. Bovendien is dit gerecht weinig werk om te maken – je moet alleen even wachten op de oven - dus ideaal voor een doordeweekse avond.



Geïnspireerd op dit recept van Closet Cooking
Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 200 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 gram champignons, eventueel gehalveerd
  • 200 g spekblokjes
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 200 g spaghetti
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: versgehakte peterselie
Bereiding:
  • Meng de bloemkool en champignons met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Zet dit in een op 190 graden voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 minuten mooi goudbruin. Schep halverwege om. 
  • Verhit de boter en de resterende olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
  • Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek en de groenten toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...