27 april 2015

Chocolade-pindakaas-mueslivierkantjes

Inmiddels weten we dat mueslirepen uit de supermarkt over het algemeen niet gezond zijn. Ze zitten vol met geraffineerde suiker, kunstmatige smaakstoffen en andere rotzooi. Dus maken we ze steeds vaker thuis. Dan weten we tenminste precies wat er in gaat.

Bijvoorbeeld deze repen. Alleen maar goede ingrediënten in een semi-gezond jasje. Ik zeg semi-gezond, want deze repen zijn nou niet bepaald licht. Ze zijn zoet, vullend en behoorlijke energiebommetjes. Ik zie ze dan ook meer als snack dan als gezond tussendoortje.

Hoe je ze ook eet, heerlijk zijn ze in ieder geval. Zeker als je een pindakaasliefhebber bent, kan ik je deze aanraden.



Gebaseerd op deze repen van Rudolph, voor ongeveer 20 stukjes
Ingrediënten:
  • 340 g pindakaas
  • 170 g honing
  • 170 ml kokosolie
  • 120 g pure chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 25 g rozijnen
  • 25 g gedroogde cranberries
  • 300 g muesli
  • 2 eetlepels chiazaad
Bereiding:
  • Bekleed een ovenschaal van ongeveer 20x31 cm met huishoudfolie. 
  • Doe de pindakaas, honing, kokosolie, chocolade en vanille in een pan. Smelt dit op laag vuur tot een glad mengsel. 
  • Meng in een kom de rozijnen, cranberries, muesli en chiazaad door elkaar. Giet hier het pindakaasmengsel bij en roer goed door. Giet dit mengsel in de bakvorm. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna in stukken van de gewenste grootte. Bewaar in de koelkast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...