Dit gerecht is ideaal voor drukke weken. Als je zorgt dat je standaard spinazie en garnalen in de diepvries hebt liggen, zet je deze maaltijd zo op tafel. Je zou nog kunnen smokkelen door knoflookpoeder te gebruiken in plaats van verse knoflook. Dan kan je zelfs je snijplank en mes onaangeroerd laten.
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 75-100 gram pasta naar keuze
- 150 gram diepvriesspinazie
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1 el olijfolie
- 125 gram garnalen
Bereiding:
- Ontdooi de diepvriesspinazie, bijvoorbeeld in de magnetron. Doe de spinazie vervolgens in een vergiet om het overtollige vocht weg te laten lekken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook zo’n 30 seconden. Voeg dan de garnalen toe en bak aan beide kanten tot ze net gaar zijn. Giet de pasta af en voeg hier de spinazie en de garnalen aan toe. Roer goed door en serveer meteen.