Toch wilde ik de koekjes niet direct zelf maken omdat ik liever niet bak met kunstmatige kleurstoffen. Dus bedacht ik een andere manier om deze koekjes te maken zonder chemische toevoegingen. Het eindresultaat is een heerlijk koekje dat, door het gebruik van cacaopoeder, ook nog eens een subtiele chocoladesmaak heeft. What’s not to love?
Wil je nu toch een wat feller kleurtje? Je kan altijd wat tarwegraspoeder, bietensap of inktvisinkt toevoegen aan je recept. Experimenteer hier vooral mee, je kan allerlei leuke dingen maken zonder kunstmatige kleurstoffen.
Voor 18 koekjes
Ingrediënten:
Bereiding:
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 70 gram suiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 125 gram koude roomboter
- 1 tl vanille extract
- 1 flinke tl cacaopoeder
- 2 el suiker
Bereiding:
- Kneed van de bloem, bakpoeder, suiker, ei, zout, boter en vanille een glad maar stevig deeg, eventueel in de keukenmachine. Weeg je hoeveelheid deeg en verdeel het vervolgens in twee gelijke delen. Kneed door één van de delen het cacaopoeder. Verpak beide deegballen in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.
- Rol beide deegbollen uit tot rechthoekige plakken van 20x30 cm. Leg de chocoladeplak bovenop de vanilleplak. Rol het geheel samen op tot je een stevige rol hebt. Verpak de rol in plasticfolie en leg opnieuw een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de deegrol in plakken van ongeveer 1 cm dik. Rol de randjes van de koekjes door de twee eetlepels suiker zodat de zijkanten bedekt zijn. Leg de koekjes op een bakplaat. Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar, of tot ze heel licht kleuren aan de onderkant.