24 november 2014

Eenvoudige maar heerlijke chocolademousse

Ik heb al een recept voor de makkelijkste chocolademousse ever, maar die titel blijkt niet helemaal terecht. De variant die ik hieronder beschrijf is zo mogelijk nog makkelijker.

Toch is het eindproduct ook erg verschillend. De versie hieronder is zachter van textuur en minder zoet. Je proeft meer chocolade en minder suiker. Allebei de versies zijn dus een succesnummer, afhankelijk van hoe grote zoetekauw je bent.

De kerst komt er weer aan (ja, ik ben mijn kerstdiner al druk aan het plannen) en dit toetje past daar ideaal bij. Je kan het een dag van tevoren maken, bestaat uit ingrediƫnten die je makkelijk een week van tevoren kunt kopen en is op allerlei manieren aan te passen naar je smaak. Bijvoorbeeld door wat sinaasappelschil toe te voegen, wat nootjes of door er een scheut van een lekkere likeur door het mengsel te doen. Krokant koekje erbij, en klaar ben je.



Voor 4-6 porties, afhankelijk van de grootte van je vorige gerechten en de magen van je gasten
Ingrediƫnten:
  • 250+125 ml slagroom
  • 175 gram pure chocolade
  • Optioneel: extra chocolade voor decoratie. 
Bereiding:
  • Snijd de pure chocolade in kleine stukjes. Doe de 125 ml slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat dit 2 minuten staan. Roer dan het mengsel tot je een dikke, glanzende chocolademassa hebt. Laat dit 10 minuten afkoelen, of tot het net iets kouder dan lichaamstemperatuur is. 
  • Klop de resterende 250 ml slagroom, eventueel met een klein beetje suiker, goed stijf. Voeg dan in 3x het chocolademengsel aan de opgeklopte slagroom toe en vouw dit voorzichtig door elkaar tot je een egaal mengsel hebt. 
  • Versier eventueel de binnenkant van de glazen met wat gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Schep dan de chocolademousse in de glazen en zet ze in de koelkast. Laat minstens 6 uur opstijven. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...