Door het gebruik van de zoete aardappel en de kikkererwten was dit een supervullende en smaakvolle salade waar weinig meer aan toegevoegd hoefde te worden. Ideaal als bijgerecht of als lunch.
Voor 2 personen als lunch, of 4 als bijgerecht
Ingrediënten:
- 1 blik van 400 gram kikkererwten, uitgelekt en goed afgespoeld
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl garam masala
- ½ komkommer, in blokjes
- ½ ui, fijngesnipperd
- 100 gram feta
- Sap van ½ citroen
- 2 el + 1 el olijfolie
Bereiding:
- Bak de blokjes zoete aardappel in 1 eetlepel olie in een koekenpan tot bijna gaar. Doe hier in de laatste paar minuten de komijn en garam masala bij en bak tot de aardappels krokant zijn van buiten en gaar van binnen.
- Doe de kikkererwten, komkommer en ui in een kom. Doe hier de aardappels bij en roer goed door. Meng citroensap met olijfolie tot een dressing en meng dit door de salade. Serveer in een grote schaal met de feta er in kruimels overheen.