24 september 2014

Snel runderstoofpotje

Al jaren droomde ik van zo’n mooie, grote, gietijzeren braadpan. Niet eens per se van Le Creuset, maar wel zo’n pan die symbool staat voor zondagse stoofpotten met heerlijk vlees dat uit elkaar valt en een lekker donkere jus om over je aardappels heen te gieten. Met die droom in gedachten kochten we uiteindelijk de fijne pan.

De realiteit was echter dat we deze pan kochten op een dinsdag en het geduld noch de tijd hadden om een paar mooie sukadelappen een paar uur lekker te laten sudderen. En we wilden de nieuwe pan natuurlijk wel gelijk die dag gebruiken. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar een snel stoofpotje. Uiteindelijk kwamen we hierop uit en hoewel het geen draadjesvlees was, was dit een heerlijk receptje voor een doordeweekse dinsdag. Nieuwe pan of niet.




Aangepast van Allerhande, voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 kg aardappels
  • 1 kg winterpeen, geschild en in stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 g runderreepjes 
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
Bereiding:
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. 
  • Bestrooi het vlees met de kaneel, komijnpoeder en zout en peper naar smaak en doe de tomatenblokjes, aardappels en wortels erbij. 
  • Voeg water toe tot het geheel helemaal onder water staat. Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 minuten stoven of tot het vocht ingekookt is tot een dikke saus en de aardappels gaar zijn. Maak eventueel af met wat bosuitjes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...