27 februari 2013

Quesedilla met tonijn in geroosterde paprikasaus

Tegenwoordig plan ik voor de hele week mijn boodschappenlijstje vooruit. Op zich is dat heel praktisch, maar voor iemand die graag spontaan de keuken in springt om iets te maken, is dat soms ook heel lastig. Want ik kan best bedenken dat ik volgende week maandag wraps ga eten; soms heb ik daar dan gewoon geen zin in. En dan? Dan word je creatief met de ingrediënten die je in huis hebt.

Een pot geroosterde paprika’s en een blikje tonijn dat L. eigenlijk gekocht had voor op een toastje, werden de ingrediënten in deze quesedilla. En potverdorie wat was dat lekker. Simpel, snel klaar maar ook ontzettend smaakvol en gezond. Kortom: een blijvertje! 



Ingrediënten:
  • 2 geroosterde paprika’s uit een pot
  • 1 blik tonijnmoot op olie, afgegoten
  • ½ uitje, superfijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Mespuntje paprikapoeder
  • Mespuntje kerriepoeder
  • Mespuntje oregano
  • Handvol geraspte kaas
  • 2 tortillawraps 

Bereiding:
  • Pureer de paprika’s met de staafmixer glad. Roer hier de tonijn, knoflook, ui, paprikapoeder, kerriepoeder en oregano doorheen. 
  • Beleg een wrap met de helft van de kaas. Verdeel hier het tonijnmengsel over. Bestrooi met de rest van de kaas en leg hier de tweede wrap bovenop. Leg het geheel in een droge koekenpan die op middellaag vuur heeft staan voorverwarmen. 
  • Laat de quesedilla bakken tot de onderkant goudbruin en krokant is. Blijf opletten want dit gaat heel snel. Draai dan de quesedilla om, of zet hem onder de grill om ook de bovenkant krokant te laten worden. Snijd de quesedilla in zes punten en serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...