Overigens was ik de ‘bedenker’ van dit recept maar moest L. met mijn summiere aanwijzingen deze burger in elkaar draaien. En dat heeft hij fantastisch gedaan. Dat mag toch ook wel even gezegd worden.
Ingrediënten:
- 2 broodjes, ik gebruikte Italiaanse bollen die nog even afgebakken moesten worden
- 300 gram rundergehakt
- 2 dikke plakken makkelijk smeltende kaas (bijv. cheddar of gruyère)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl oregano
- ¼ tl komijnpoeder
- ¼ tl kurkuma
- 2 uien, in halve ringen
- 100 gram champignons, in plakjes
- 1 tl olijfolie
Bereiding:
- Kneed de knoflook, paprikapoeder, oregano,komijnpoeder en kurkuma door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 schijven. Doe een plak kaas tussen twee schijven gehakt en knijp deze dicht tot een gevulde burger.
- Bak de ui in de olijfolie op middelhoog vuur goudbruin. Als deze bijna klaar is, voeg je de champignons en samen laat je het geheel bakken tot ook de champignons goudbruin gebakken zijn.
- Bak de hamburgers in de grillpan tot ze gaar zijn. Leg de burgers op een broodje en leg daar bovenop wat van het uienmengsel. Wat mij betreft nog lekkerder met goede mayo en ketchup.